Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Portal TeleSrbija primio je od Narodne banke Srbije obaveštenje o strukturi dugovanja operatora JOTEL DOO, na osnovu čega se može utvrditi da je Jotel u blokadi zbog duga prema Arena Channels Group doo za iznos od 59.744.472,46 dinara.

Foto: Screenshot, TeleSrbija, NBS Sektor za prinudnu naplatu

Osim navedenog, operator duguje 67.730,40 dinara privrednom društvu OMV SRBIJA, kao i Sektoru za prinudnu naplatu NBS u iznosu od 4.700,00 din.

Ovo potvrđuje nagađanja da je Jotel u blokadi zbog dugovanja prema Arena Channels Group, koja se kako nezvanično saznajemo sastoje od naknade za prava za reemitovanje kanala čiji je nosilac prava ili distributer kompanija Arena Channels Group ili njena matična kompanija Telekom Srbija.

Dalje poslovanje Jotela je nesigurno, jer je nejasno šta će biti sa dugovanjem prema Arena Channels Group kao i sa daljim dogovorom oko reemitovanja predmetnih kanala.

Podsećamo, Jotel doo je u blokadi od 28.12.2022. godine, dok su kanali Arena Channels Group prestali da budu reemitovani 13.01.2023. godine. 

Inače, Jotel je jedna od tri najveća "alternativna" optička provajdera u južnom regionu Srbije, zajedno sa NetNet i ExeNet. Operator ExeNet je od oktobra 2020. godine deo Telekoma, kroz akviziciju operatora od strane privrednog društva Moja Supernova doo, koje je kasnije Telekom pripojio glavnom akcionarskom društvu Telekom Srbija a.d.

Postavlja se pitanje da li je ovo dugovanje deo puta akvizicije operatora Jotel od strane Telekoma, za integraciju u Supernovu.

Jotel svojom optičkom mrežom pokriva grad Niš i okolna naselja Žitorađa, Doljevac, Merošina, Gadžin Han, kao i Vranje, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, Ćićevac, Zaječar, Bor. 

Portal TeleSrbija se obratio Jotel-u sa zahtevom za izjašnjenje, a odgovor operatora ćemo objaviti kada ga budemo dobili. 

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!

4 komentara

 1. Goran
  Kada ste toliko pametni i objavljujete pogrešne i netačne vesti blokada je zato što su ljudi iz Arene pustili menice za 2024. 2025. godinu a koji nisu još ni došli za naplatu!" Kada već objavljujete netačne vesti morate i da objavite informaciju da je MTS na čudan način dobio 600 miliona eura za kupovinu autorskih prava za Premijer Ligu! Nikome nije poznato odakle MTS pare ako se zna da su u minusu više od 1,5 milijarde Eura! Tako da sve ovo što sada objavljujete je u stvari laž i vaš ponovni pokušaj da ugasirte sve privatne kablovske operatere kako bi se MTS nekako izvadio iz bule. Neka MTS objasni zašto daje 18 meseci besplatno sve usluge novim koriusnicima i da pritom ne plaćaju ni PDV čime oštežuju budžet Republike Srbije za ogroman novac. Tom prilikom ne plaćaju autorska prava za kanale koje reemituju a to je još jedan još teži prestup. Tako da sve što ste pisali o Jotelu je samo MTS propaganda. Ovo što sam napisao ste dužni da objavite u protivnom obavestiću EU o svim kršenjima zakona. Tako da pozdravite svog entuzijastu i recite mu da previše politike i prljavog ima u svom nastupu!
 2. Petar
  A koja je razlika iznedju Jotela i MTS a,mislim u smislu tv ponude.Nikakva sve isto, tako vam i treba sve ce vas unistiti ,zato sto drze monopol a vi to ne vidite, sve zbog politike.Jotel naplacuje racune preko kasira na priznanice ko u stsrim veku i.... I .Neka se Jotel sada proda SBB u,ali dzaba ne sme....A i ko ce to da kupi pitanje je sve...
 3. Srđan
  A odakle sada SK1 i SK2 u ponudi???
 4. Holidey
  Ja kao dugogodišnji korisnik usluga Jotel operatera, potupno sam razočaran trenutnim dešavanjima. Jotel je na ovaj način žestoko oštetio sve korisnike njihovih usluga, zamenili sadržaj paketa i misle rešili stvar. SK nikako ne može da zameni Arenu, jer kompletan fudbalski program ide preko Arene, tako da je ovo zamazivanje očiju. Na ovaj način svi korisnici, imaju puno zakonsko pravo da raskinu ugovore shodno čl. 107 Zakona o elektronskim komunikacijama, jer je nastupila bitna promena sadržaja TV programa bez ikakvih objašnjenja. Konkretno ja, a verujem i većina ostalih korisnika imaju ugovore sa Jotelom upravo zbog praćenja Arena paketa sportskih programa.
  Evo šta kaže zakon:
  Izmena uslova ugovora
  Član 107
  Operator je dužan da pretplatnika, najmanje mesec dana unapred, obavesti na pogodan način o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu pretplatnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen. Pretplatnik ima pravo da, po prijemu obaveštenja iz stava 1. ovog člana, raskine ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije na korist pretplatnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga (sadržaj paketa) i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima. Agencija može propisati sadržaj obaveštenja iz ovog člana.

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.

Mrziš reklame? Pretplati se na naš Patreon!


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno