Obaveštenje: Ovaj tekst je stariji od 3 meseca, i može sadržati netačne ili nepotpune informacije. Za aktuelne informacije uvek proverite sajt pružaoca usluga ili drugi relevantan izvor.

Usled velikog nezadovoljstva korisnika Oriona povodom poskupljenja Internet usluga, udruženje potrošača Efektiva obavilo je sastanak sa rukovodstvom Orion telekoma, i kako navode "pronašli [su] zajednički jezik […] da korisnici usluga ovog operatora ne budu oštećeni ni na koji način".

Efektiva dalje navodi da je sa Orionom dogovoreno da korisnici od 1. januara dobiju jedan od sledećih benefita:

  • Dodavanje četvrtog uređaja za multiscreen uslugu (Orion TV aplikacija) za korisnike IPTV
  • Dodatnih 100 minuta u paketu za korisnike fiksne telefonije
  • Povećanje Internet brzine za korisnike internet usluga

Efektiva takođe navodi da će "svi korisnici dobiti direktnu poruku (SMS ili poruka na TV za korisnike IPTV) sa obaveštenjem o aktiviranim benefitima. "

Nejasno je da li će se korisnicima omogućiti pravo izbora benefita, ili će im biti dodeljen benefit po izboru Oriona (što bi značilo da, teoretski, korisnik Trio paketa koji sadrži fiksni, televiziju i Internet, kao benefit može dobiti dodatnih 100 minuta, a ne povećanje brzine Interneta). Isto tako je nejasno da li će korisnicima koji imaju IPTV obaveštenje biti poslato samo putem IPTV platforme ili će i oni dobiti SMS poruku.

Efektiva takođe poručuje korisnicima da se - ukoliko i dalje žele raskid ugovora sa Orion telekomom - obrate operatoru, a operator je izjavio garancije Efektivi da će "ispoštovati zakonska prava korisnika".

Opet napominjemo da je nejasno na koja zakonska prava se misli, jer su korisnici po Zakonu o elektronskim komunikacijama imali pravo na raskid ugovora samo do 1. novembra, a nakon toga se raskid vrši po standardnim uslovima tzv. "neosnovanog raskida".

U ovom slučaju Orion korisniku naplaćuje priključnu taksu koja iznosi između 20.000,00 din i 120.000,00 din (nije greška, skoro 1000€ za korisnike FTTH optike), i zbir popusta i benefita koje je korisnik ostvario tokom perioda ugovorne obaveze.

Obaveštenje Efektive pročitajte na ovom linku (arhivirano ovde).

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Napišite komentar

Budite uljudni kada komentarišete. Razmislite pre nego što pišete, ne šaljite SPAM, ne bavite se samopromocijom ili promovisanjem drugih, ne maltretirajte, ne uznemiravajte i ne nanosite štetu bilo kome. Molimo pročitajte Pravilnik komentarisanja pre nego što pošaljete komentar. Komentari su podložni moderaciji.

Autor Milan Kragujević

Milan je programer, entuzijasta za nove tehnologije, telekomunikacije, ekonomiju, računarski softver i razvoj mreža. Pokrenuo je portal TeleSrbija u decembru 2020. godine sa ciljem da unapredi informisanost korisnika IKT usluga u Srbiji, i da sa javnošću podeli svoj entuzijazam i znanje o telekomunikacijama.


Ovaj tekst je objavljen pre nego što je portal TeleSrbija registrovan kao elektronski medij u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

VAŽNO! Mišljenja iznesena u tekstu ne moraju nužno predstavljati mišljenja TeleSrbija, urednika i/ili povezanih entiteta. Nijedna informacija koju pruža TeleSrbija ne može se smatrati pravnim savetom, savetom za investicije, zvaničnim saopštenjem ili tumačenjem, niti se treba koristiti u svrhe donošenja odluka. I ako težimo ka tome da detaljno istražimo celokupnu materiju i objektivno predstavimo sve činjenice, informacije na portalu pružamo bez ikakve garancije, uključujući i implicitne garancije, do mere dopuštene zakonom. Osim ukoliko nije drugačije naznačeno, ovaj tekst nije sponzorisan niti odobren od strane bilo koje kompanije, niti TeleSrbija tvrdi asocijaciju sa bilo kojim entitetom spomenutim u tekstu. Svi logotipi, grafički elementi, zaštitni žigovi, itd., su upotrebljeni u svrhe koje su dopuštene Zakonom.

×

Sviđa Vam se tekst?

Ukoliko želite da budete u toku sa aktuelnostima vezanim za telekomunikacione usluge u Srbiji — popusti, posebne promocije, recenzije mobilnih uređaja, savet i trikovi — možete da nas zapratite na društvenim mrežama:

Pratite nas na Twitter

Pratite nas na Facebook

Pratite nas na Telegram

×

Šta mislite o nama?

Na skali od 1 do 7 ocenite koliko je verovatno da biste kolegama, prijateljima, poznanicima, itd., preporučili neki od sadržaja sa portala TeleSrbija?

Nimalo verovatno
Neutralno
Veoma verovatno