A1 Srbija radi na unapređenju mreže u Vršcu

Kompanija A1 obavestila je korisnike u Vršcu SMS porukom o mogućim poteškoćama u radu mreže ove nedelje, usled radova na unapređenja mreže na toj lokaciji. Ovo unapređenje dolazi kao jedan korak, u okviru planiranih unapređenja mreže na…
A1 Srbija radi na unapređenju mreže u Vršcu

Foto: TeleSrbija, A1 Srbija / PROMO

Kompanija A1 obavestila je korisnike u Vršcu SMS porukom o mogućim poteškoćama u radu mreže ove nedelje, usled radova na unapređenja mreže na toj lokaciji.

SMS poruka koju je A1 poslao korisnicima na teritoriji Vršca

Ovo unapređenje dolazi kao jedan korak, u okviru planiranih unapređenja mreže na teritoriji cele Srbije, sa akcentom na Vojvodinu, koje je najavio CEO kompanije Dejan Turk u intervjuu u vezi sa rebrandiranjem Vip mobile u A1 Srbija.

Kako TeleSrbija nezvanično saznaje, u planu je aktivacija 3CA agregacije na 4G+ mreži, kombinovanjem B3+B3+B20, što će povećati teoretsku maksimalnu brzinu protoka na mreži sa 225/50 Mbps na 300/50 Mbps, uz konfiguraciju 20+10+10 MHz i 2x2 MIMO. Kako bi to bilo realizovani, uslediće smanjenje kapaciteta 2G mreže na 900 MHz, radi oslobođenja DCS-1800 frekvencijskog opsega za 3CA agregaciju.

Ilustracija: Poređenje LTE i LTE Advanced tehnologije sa agregacijom

Ovo će pogoršati kvalitet usluge na 2G mreži, ali je A1 istovremeno omogućio VoLTE za korisnike na svim NEO i NEO NEO postpaid tarifama, čime je obezbeđen bolji kvalitet glasovnog saobraćaja i kada nastupe navedene promene na 2G mreži. Istovremeno, A1 delimično implementira Huawei Lean-GSM tehnologiju koja povećava efiksnost iskorišćenja protoka na GSM mreži, čime se uz manje frekvencijske alokacije može obezbediti identičan kvalitet usluge na 2G mreži.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara